Fritidsfiske med ulike redskap i tekst og bilder

 

website counter

 
Fiske med garn

Garn er et effektivt, passivt redskap som brukes i fiske etter et utall arter. Les om de mest vanlige typer garn, fordeler og ulemper, og tips hvis du selv vil prøve fiskelykken.

Fiske etter laks i elv

Fiske med flue, sluk og makk i elver er et populært og voksende fiske i inn og utland. Les om de ulike redskapene og gleden ved dette fisket.

Fiske med teiner

Hva smaker vel bedre enn skalldyr? Teiner fisker av seg selv, og når du finner gode fiskeplasser, er du sikret krabbe om sommeren og kanskje hummer senhøstes. Les om ulike typer teiner og hvilke regler som gjelder for dette fisket.

Rusefiske 

Rusefiske er et idyllisk høstfiske der fangst av levende torsk som oftest er hovedmålet. I tillegg fisker rusene annen fisk og skalldyr.

Mini-liner

En enkel, spennende og rask måten for å sikre seg fangst når du driver fritidsfiske. Effektiv redskap på grunt vann, og utstyret kan lages selv.

Behandling av fisk og fangst: sløying, filetering, oppskrifter m.m.

Trollkrabbe - kok og nyt  NY

Trollkrabben hadde vært gjenstand for et kommersielt fiske dersom den stod tett og var stasjonær. Smaken er det ingen ting å utsette på, og den går hummer og krabbe en høy gang..

Å tørke sild - tørrsild

Tørrsild er nydelig snacks på vårparten, men arbeidet med kystens spekemat starter på kalde vinterdager når silda inntar kysten..

Generelt om bruk av flatfisk

Å fiske på sandbunn med snøre, garn eller liner, gir ofte spennende resultater. Selv store fisker trekker inn på grunt vann i perioder, og de fleste artene er gode matfisker.

Fra fiskefilet til nuggets 

Å følge fangsten fra hav til bord, er for mange en viktig del av det å drive fritidsfiske. Vel hjemme med fangsten kan du enkelt lage fiskenuggets, noe også barna setter pris på.

Filetering av flyndre

De største av våre flatfisker, gir gode fileter. Å filetere er en kunst, og etter noen forsøk går det raskt. Her er noen tips for å komme i gang.

Bruk av småflyndrer

Vær ikke skuffet dersom du setter trollgarn eller liner på sandbunn, og bare får småflyndrer. De mange artene av flatfisk er utmerket mat, og det er mulig å spise dem beinfri.

God mat av små fisk

Lei av å komme hjem med den samme kjedelige fangsten av småfisk? Her er noen tips til pene, enkle og smakfulle alternativer for små fileter.

Filetering av makrell

Sommer og høst er tid for makrellfiske, både med stang og dorg. Selv fra land kan du hale inn makrell i ulike størrelser. Her er noen tips til hva du kan gjøre med fangsten.

Varmrøyking av makrell

Røykt peppermakrell er innslag på julebord og ellers en bankers når deg gjelder smakfullt pålegg. Du kan enkelt lage din egen peppermakrell med topp resultat

Berggylt: Filetering og bruk

Berggylt er en utmerket matfisk, selv om førsteinntrykket er skarpe bein og et skinn dekket av harde skjell. Den kan brukes i mang slags fiskemat og den er enkel å fiske og filetere.

Tilbereding av hummer

Hummerfisket er årets høydepunkt for mange fritidsfiskere, og det er stor stas å servere egenfanget hummer. Her følger noen enkle tips og råd for behandling av fangsten og hvordan den enkelt kan tilberedes.

Filetering av lyr (hvitfisk)

Våre vanligste fisker fiskes hele året. Om du dorger etter lyr sensommers, får levende torsk i rusene om høsten, bruker garn eller fiskestang, er det alltid kjekt å kunne behandle og foredle hvitfisken. Å skjære fileter er en finslig metode, og den gir mange muligheter for videre bruk av fisken.

Tilbake til fiskeri.no